torsdag 24. oktober 2013

Småbrød med urkorn og mindre gluten

Skal vi gå hit eller dit?
Photo: Baguetter med økologisk steinmalt spelt og ørlandshvete fra Holli mølle.
5dl melk
5dl vann
10g gjær
20 g salt
1 ss sukker
50 g smeltet smør
1 kg spelt bakeblanding
0,5 kg ørlandshvete (evt litt mer)

Elt deigen godt. Bruk bare kald væske. Heves over natten ( 8 timer, avhenger av romtemp. Jeg hever på et rom med ca 15 grader). Bakes ut, etterheves, pensles, skjæres og stekes på 200 grader ca 15-20 min. Skal bli gylden, ovner steker forskjellig. De er kjempegode :-)
Foto fra facebook-sida til Gyl
Vi skal etterhvert prøve å lage mer bakst med lite gluten. Fredag prøver vi ut baguetter av spelt og Ølandshvete etter oppskrift fra Gartneriet på Gyl.

Bakeplan for fradag 25. oktober:
  • Sandbergbrød
  • Kornbrød
  • Valnøttbrød
  • Landbrød
  • Eldhusbrød
  • Namnlausbrød
  • Marits helgrove
  • Focaccia
  • Russisk landbrød
  • Vanig småbakst
  • Vaniljeboller
  • Kardemommeknuter
  • Spelt-baguetter
Lørdag 26. oktober blir det:  
  • Sandbergbrød
  • Kornbrød
  • Valnøttbrød
  • Eldhusbrød
  • Lyst surdeigsbrød
  • Mørkt (mellomgrovt) surdeigsbrød
  • Landbrød
  • Müslibrød
  • Dansk rugbrød
  • Vanlig småbakst
  • Vaniljeboller
  • Horn 
  • Müsliboller 
Velkommen!  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar