mandag 29. februar 2016

Finsk rug

Forrige onsdag bakte vi et finsk rugbrød som var kjempegodt. Det besto av  urkornene svedjerug og ølandshvete + surdeig av rug. Vi prøver på nytt denne onsdagen."Svensken" har vi i fryseren for dem som foretrekker det.

I neste uke må vi stenge bakeriet to dager, onsdag og fredag siden jeg skal på kurs på Ås. Det er et spennende prosjekt om å bruke bygg dyrket i nord i mat og bakst. Prosjektetdeltakerne er delt inn i tre grupper: En for dyrking, en for ølbrygging og en for baking/matlaging. I bakegruppa er vi  tre fra Nord-Norge, tre fra Island og en fra Orknøyene som møtes denne gangen på  Ås, men Færøyene og Newfoundland et også med. Kjempespennende!Link:https://www.facebook.com/groups/882491178454793/

Bakeplan for onsdag 2. mars:
  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Lyst surdeigsbrød
  •  Emmerbrød
  •  Finsk rugbrød (bildet)
  • Vanlig småbakst
  • Grove rundstykker av spelt.
Velkommen innom!  


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar