torsdag 8. desember 2016

"Svensken" tilbake i sortimentet

De første årene i bakeriet hadde vi et surdeigsbrød av rug og spelt i sortimentet. Det ble kalt "svensken" siden oppskriften kom fra Sverige. Etter å ha jobbet med ulike rugbrød i høst, med varierende resultat (rug er vanskelig), har vi bestemt at vi skal bake "svensken" fram mot jul.
I januar skal jeg på kurs å lære mer om rug, og da blir det andre boller...håper jeg.

Eksperimentet med ny åpnigstid på  onsdag var ingen suksess. Mange frustrerte kunder tidlig på dagen da ingenting var ferdig, og EN kunde mellom 3 og 5. Det trenger nok tid for å synke inn, og det har vi ikke, så vi går tilbake til det gamle disse siste to ukene.

Mye av baksten blir sent ferdig denne perioden siden vi bare har en ovn, så den kan lønne seg å komme innom fram mot stengetid. 

Bakeplan for fredag 9. desember:
  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Valnøttbrød
  • Landbrød
  • Eldhusbrød
  • Russisk landbrød
  • Surdeigsspelt
  • Marits helgrove
  • Julebrød
  • Krydderbrød
  • Vanlig småbakst  
  • Kardemommeknuter
  • Vaniljeboller
  • Pestosnurrer
  • Horn
  • Surdeigsfraller
Lørdag 10. desember blir det:
  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Valnøttbrød
  • Lyst surdeigsbrød
  • Tomatbrød
  • Surdeigsbaguetter
  • Landbrød
  • Eldhusbrød
  • Müslibrød
  • Dansk rug
  • Speltbrød
  • Julebrød
  • Krydderbrød 
  • Vanlig småbakst
  • Kardemommeknuter
  • Vaniljeboller
  • Horn 
  • Müsliboller     
Velkommen innom!   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar