Brødtyper


Lyst surdeigsbrød (pain blanc) består av: hvetemel, vann, lys surdeig (levain) og salt.



Fransk landbrød består av hvetemel, rugmel, havremel,speltmel, maltekstrakt, surdeig av hvete, salt, gjær, vannn

Kornbrød består av: hvetemel, rugmel, hel rug, solsikkefrø, sesamfrø, linfrø, gjær, salt og vann



Sandbergbrød består av: grov rug, grov hvete, fin hvete, fin rug, valset spelt, valset rug, havregryn, maltekstrakt, matolje, gjær og vann


Valnøttbrød består av: fin hvete, valnøtter, grov rug, grov spelt, havremel, grov hvete,
maltekstrakt, salt, gjær og vann


Müslibrød består av: fin hvete, hel rug, grov rug, linfrø, solsikkekjerner, surdeig, epler, aprikoser, rosiner, valnøtter, hasselnøtter, maltekstrakt, gjær, vann



Foccaccia m/oliven består av: fin hvete, fin rug, salt, gjær, oliven, vann. Vi lager også focaccia med soltørkede tomater.



Norsk bygg består av hel bygg, rug, hvete, surdeig, salt, litt honning og gresskarkjerner



Hvetebrød/julebrød består av: fin hvete, meierismør, melk, egg, rosiner, sukker, gjær, salt, kardemomme



Rug/speltbrød (svensken) : 
Grov og fin rug, grov spelt, surdeig av rug, salt og vann (i bunnen av formen er det sesamfrø, linfrø og solsikkefrø)





Spelt-/gulrotbrød (mangler bilde): Grov og fin spelt (ø), gulrot (ø), rapsolje, salt, sukker, gjær, vann

Marits helgrove (Andre hylle, fremst): Inspirert av Ingers rugbrød, men med mye mer rug: Fin sammalt hvete, fin sammalt rug, hel rug, kruskakli, solsikkekjerner, linfrø, gjær, salt og vann,

Emmerbrød
Laget av ølkologisk emmerbrødblanding fra Holli mølle +salt, gjær og vann
Emmerbrødblandingen inneholder kun emmermel i fin, sammat og hel form. Vi pleier å ha sesamfrø på toppen.

Havrebrød
Laget av økologisk Havrebrødblanding fra Holli mølle + salt og vann. Brødblandingen inneholder havremel og hvetemel i fin og sammalt form.



Russisk landbrød
Hvetemel, fin sammalt spelt, fin sammalt rug, gresskarkjerner, salt, vann, surdeig av rug

Namnlausbrød
Like deler deig av Marits helgrove og Fransk landbrød blandes og gir et saftig, godt 65% grovt brød. 


Fjeld-brød
Saftig, godt grovbrød i to størrelser: 500g og 100g
Det består av: Sikta hvete, grov hvete, grov rug, hel hvete, store havregryn, rista solsikkekjerner, vann, gjær, maltekstrakt, salt

Bygg-brød
Halvfint, 700 g.
Består av 40% sammalt bygg, 60 %sikta spelt, litt mørk sirup, gjær, salt og vann