søndag 3. juni 2012

Vårgleder

Vi lever, som kjent, ikke av brød alene, og nå er det sesong for å høste Strutsevinge (Matteúccia struthiópteris). Sesongen er svært kort, så det gjelder å være der. Dette er en næringsrik, god og vakker grønnsak. Den smaker asparges og ser ut som en "fiddleneck", som er et av de engelske navnene på planten.
På denne tiden er den lett å kjenne siden de sporebærende, brune greinene står til vers og viser vei.

Fotograf: Inger L.
Så er det bare å skylle bort det brune "fjamset", forvelle, steike i fem minutter og tilsette ønsket krydder f.eks. hvitløk, persille, salt og pepper. Kjempegodt! 

Onsdag 6.juni er det bakedag igjen, og da blir det:
  • Rug- speltbrød. Nå er det tomt i fryseren, og det er lenge siden sist.
  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Marits helgrove
  • Emmerbrød
  • Speltbrød
  • Vanlig småbakst
Velkommen!

PS: Eldhusbakeriet har fått facebookside. Prøv denne linken: https://www.facebook.com/pages/Eldhusbakeriet/453110368033937

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar