Vi lever, som kjent, ikke av brød alene, og nå er det sesong for å høste Strutsevinge (Matteúccia struthiópteris). Sesongen er svært kort, så det gjelder å være der. Dette er en næringsrik, god og vakker grønnsak. Den smaker asparges og ser ut som en "fiddleneck", som er et av de engelske navnene på planten.
PS: Eldhusbakeriet har fått facebookside. Prøv denne linken: https://www.facebook.com/pages/Eldhusbakeriet/453110368033937
På denne tiden er den lett å kjenne siden de sporebærende, brune greinene står til vers og viser vei.
Fotograf: Inger L. |
Så er det bare å skylle bort det brune "fjamset", forvelle, steike i fem minutter og tilsette ønsket krydder f.eks. hvitløk, persille, salt og pepper. Kjempegodt!
Onsdag 6.juni er det bakedag igjen, og da blir det:
- Rug- speltbrød. Nå er det tomt i fryseren, og det er lenge siden sist.
- Kornbrød
- Sandbergbrød
- Marits helgrove
- Emmerbrød
- Speltbrød
- Vanlig småbakst
Velkommen!
PS: Eldhusbakeriet har fått facebookside. Prøv denne linken: https://www.facebook.com/pages/Eldhusbakeriet/453110368033937
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar