mandag 7. november 2016

Rug er godt og sunt, og det er et urkorn

Denne boka kom over havet fra USA her om dagen. Den er tjukk, nesten uten bilder og veldig vitenskapelig, men den er ufattelig interessant...selv om mye er i grenseland for hva jeg forstår....

Rug var det viktigste kornslaget i Europa før hveten gjorde sitt inntog. Store brød ble bakt i vedfyrte steinovner, og de var veldig holdbare; Et grovt rugbrød kunne holde seg mjukt i minst 10 dager.
Folk fra Europa tok med seg sine lokale rugbrødoppskrifter da de emigrerte til USA, og Stanley Ginsberg har samlet disse.

En artig oppdagelse: Det rugbrødet jeg baker for tiden, og som jeg har funnet i en gammel norsk kokebok, finner jeg igjen her som: Dakota Norwegian rye. Dette blir spennende!

Bakeplan for onsdag 9. november:
  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Lyst surdeigsbrød
  • Norsk bygg
  • Rugbrød (Dakota Norwegian rye)
  • Emmerbrød
  • Fjeld-brød
  • Vanlig småbakst
  • Kardemommeknuter
  • Anislauper
  • Speltrundstykker
Velkommen innom!   
 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar