torsdag 2. august 2018

Helgebakst med levelig arbeidstemperatur

Det er egentlig ikke lov å si det, men for oss er det en flott værmelding for fredag og lørdag; normal, nordnorsk sommertemperatur. Det er ikke bare ubehagelig å bake i varmen, det er også vanskelig! Gjær og surdeig er levende organismer som løper løpsk og i verste fall dør, ved for høy temperatur. Det har gått bra hittil, siden vi har kunnet kjøle ned en del av deigene.

Nå er det, som kjent ferie i to uker. Vi er tilbake onsdag 20. august.

Bakeplan for fredag 3. august:

  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Valnøttbrød
  • Eldhusbrød
  • Landbrød
  • Fjeld-brød
  • Focaccia
  • Surdeigs-spelt
  • Marits helgrove
  • Vanlig småbakst
  • Kardemommeknuter
  • Vaniljeboller
  • Rundstykker
Lørdag 4. august blir det:

  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Valnøttbrød
  • Eldhusbrød
  • Landbrød
  • Lyst surdeigsbrød
  • Tomatbrød
  • Müslibrød
  • Namnlausbrød
  • Reservedanske
  • Vanlig småbakst
  • Kardemommeknuter
  • Vaniljeboller
  • Horn
  • Müsliboller
  • Rundstykker
Velkommen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar