mandag 28. januar 2019

Emmerbrød...

...blir etterhvert et fast innsag på onsdager. Det er et godt grovbrød av ca 50% sikta og 50% grov emmer, vann, gjær og salt. Emmer er et gammelt kornslag (urkorn). Det er en forløper for spelt, har omtrent de samme bakeegenskaper og litt nøttesmak. Melet vi bruker kommer fra Holli mølle, er økologisk dyrket og malt på steinmølle. Vi bruker ikke hele korn i dette brødet, så det er barnevennlig.

Fryseboksene er heldigvis tomme, så nå kan vi fylle dem igjen uten å tenke på "gammelbrød".

Bakeplan for onsdag 30/1

  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Fjeld-brød
  • Lyst surdeigsbrød
  • Emmerbrød
  • Svensken
  • Vanlig småbakst
  • Kardemommeknuter
  • Anislauper
Velkommen innom!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar