I helga hadde jeg besøk av min amerikanske storesøster, Maryellen MRoss. Hun bodde hos oss i Svolvær som utvekslingsstudent i 1978, og vi delte interessen for baking. Vi bakte norske og amerikanske kaker annenhver gang, og stor jubel ble det hver gang det kom esker med spennende ingredienser fra hennes mor i Pensylvania.
Det pussige er at hun har fortsatt bakingen i en historisk vedfyrt steinovn i Quiet Valley, og jeg i min vedfyrte ovn i Eldhusbakeriet.
I helga var hun her, og vi fikk endelig bake sammen igjen. Det ble bl.a. Cottage cheese onion dill bread, Havrebrød med mapel syrup og Sticky buns. Kjempegøy!
Bakeplan for onsdag 29/5:
- Kornbrød
- Sandbergbrød
- Eldhusbrød
- Valnøttbrød
- Fjeldbrød
- Namnlausbrød
- Lyst surdeigsbrød
- Surdeigsbaguetter
- Svensken
- Vanlig småbakst
- Kardemommeknuter
- Anislauper
- Grove rundstykker
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar