I sjarkferien vår besøkte vi bl.a. gammelbakeriet på Å i Lofoten. Ovnen det er satt opp i1840, og restaurert av Viggo Ballo, som også har murt opp vår ovn. Ovnen på Å har 9 kvadratmeter bakeflate, mens vår har 1,5. En ung spansk baker og en jente fr.a Romania sto for bakinga der denne sommeren, og det gikk på kanelsnurrer.. ca 700 pr dag.
Bakeplan for onsdag 20. august:
- Kornbrød
- Sandbergbrød
- Vanøttbrød
- Eldhusbrød
- Marits helgrove
- Namnlausbrød
- Lyst surdeigsbrød
- Rug-/speltbrød (svensken)
- Emmerbrød
- Surdeigsbaguette
- Kornbrødstump
- Vanlig småbakst
- Mandelknuter
Det skal bli spennende å fyre opp ovnen igjen og komme igang med bakinga. Heldigvis får vi også bake mange ulike brød. Velkommen innom!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar