Det betyr ar vi kutter ut noen av de faste brødtypene, og heller satser på brød av urkorn og surdeigsbrød. Urkorn er det opprinnelige kornet, før hveten, og det passer godt for folk som reagerer på hvetemel. Dessuten har det veldig god smak. Sortene vi bruker er:
Spelt, Emmer, Enkorn, Svedjerug og Ølandshvete. Vi planlegger også å bake kanelsnurrer og boller av Emmer på onsdager.
Selv om vi bruker vanlig hvetemel i lyse surdeigsbrød, viser det seg at de tåles bedre enn vanlig gjærbakst av hvetemel... og de er selvfølgelig også kjempegode...synes vi:)
Bakeplan for onsdag 4. mars:
- Kornbrød
- Sandbergbrød
- Fjeld-brød
- Lyst surdeigsbrød
- Emmerbrød
- Rug-/spelt Svensken
- Vanlig småbakst
- Småbakst av Emmer
Velkommen innom!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar