mandag 5. september 2016

Godt brød med godt tilbehør

Brød er en svært viktig del av kostholdet vårt, og vi prøver hele tiden å få til å bake " verdens beste brød". Ingrediensene er alltid mel, vann, gjær eller surdeig, salt, god vedvarme og masse omsorg.Vi må bare finne det riktige forholdet.

Vi kommer spesielt til å eksperimentere med byggkorn og byggmel i brødene utover høsten siden vi deltar i et prosjekt:  Gjennom et Nord-Atlantisk samarbeidsprosjekt med navnet Northern Cereals samarbeider forskningsinstitusjoner i Norge, Island, Færøyene, Orknøyene og New Foundland sammen med mat- og drikkeprodusenter for å skape nye produkter av nordlig korn. Prosjektet er tre-årig og startet i juni 2015. I prosjektet har vi også hjelp fra fagfolk fra Nofima på Ås som lenge har forsket og drevet produktutvikling med bygg. 
Viser image006.jpg
Fra samlinga på Ås i mars
 
Bakeplan for onsdag 7. september:
  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Lyst surdeigsbrød
  • Rugbrød
  • Havrebrød
  • Fjeldbrød
  • Vanlig småbakst
  • Kardemommeknuter
  • Horn...hvis ovnen er varm nok
Velkommen innom!     

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar