Klokka fem lørdag morgen var det spennende å sparke ned i Eldhuset for å sjekke temperaturen. Den var perfekt; ca 280 grader, så det var bare å rake ut aska, vaske herten og steike det som var ferdighevet. Grunnene til at det gikk bra denne gangen var nok flere: Vi bruker mere bjørk enn tidligere, vi er blitt flinkere med trekkene, og ovnen var fortsatt varm etter fredagsbaksten. Varmen var ihvertfall stabil og god og holdt hele dagen. Selv søndag formiddag hadde vi 150 grader og kunne stekt søndagssteik til hele bygda...
Plan for onsdag 16. februar
- Rug-/speltbrød
- Kornbrød
- Valnøttbrød
- Fransk landbrød
- Sandbergbrød
- Lyst surdeigsbrød
- Skillingsboller, kanelsnurrer, hveteboller
- Wienerbrød
- Kanskje noen hvetestenger med mandelfyll og ekte vaniljekrem (se nedenfor)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar