mandag 27. februar 2012

En palle økologisk mel fra Holli mølle

Vi har bakt en del med økologisk, steinmalt rug, spelt og emmer fra Holli mølle, og vi liker det svært godt. Nå har vi endelig fått en hel palle, og i tiden framover kommer vi til å bake Emmerbrød, Speltbrød og Havrebrød.
De to første innholder bare ett kornslag, emmer eller spelt, i ulike utmalingsgrader, 55% grovt. Havrebrødet, derimot, inneholder hvetemel i tillegg til havremel, siden havremel har svært dårlig bakeevne. Dette er 29% grovt.

For å få plass til disse nye brødsortene må vi kutte ned på det faste sortimentet. Vi sløyfer sorter det ikke er konkrete bestillinger på, og som tradisjonelt ikke selger vedig godt denne ukedagen. Det betyr at det ikke blir bakt  Landbrød og Valnøttbrød denne onsdagen. (..men vi har i fryseren...)

Onsdag 29. februar baker vi altså vanlig sortiment minus Landbrød og Valnøttbrød, pluss:
  • Emmerbrød
  • Havrebrød
  • Surdeigsbrød med valnøtter
  • Marits helgrove
  • Hvetekake
  • Vaniljeboller


Hvitt inne, blått ute
Velkommen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar