mandag 4. februar 2013

Du kan for eksempel gå på ski til Eldhusbakeriet

Hvis du plutselig får lyst på noe lekkert og nystekt, er det viktig å ikke være rådlaus...

Stadig flere finner ut at surdeigsbrød er godt og, fremfor alt, sunt og nyttig for kroppen. Disse brødene er også spennende å bake, siden de byr på store utfordringer. Når resultatet så blir vellykket er det en veldig god følelse. Onsdag tar vi derfor sjansen på å bake tre typer surdeigsbrød: Rug-/speltbrød (svensken) som er et saftig grovbrød, Lyst surdeigsbrød, som er et lyst, litt seigt brød av hvetemel og Russisk landbrød som er mellomgrovt av hvete, spelt og rug. Vi bruker ikke "kjøpgjær" i noen av disse brøden, bare surdeig av hvete og rug. Brødene hever lenge, og mye av glutenet brytes ned i modningsprosessen. Det er bl. a. dette som gjør at mange sier de tåler surdeigsbrød bedre enn vanlig gjærbakst.

Bakeplan for onsdag 6. februar:
  • Rug-/speltbrød (svensken)
  • Lyst surdeigsbrød
  • Russisk landbrød
  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Marits helgrove
  • Namnlausbrød
  • Valnøttbrød
  • Vanlig småbakst
Velkommen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar