mandag 7. september 2015

Mel, vann, gjær og salt...

...er alt som trengs for å lage gode brød. Våre brød består kun av disse fire ingrediensene. I surdeigsbrødene bytter vi ut gjær med surdeig, og vi bruker mange ulike typer korn og mel, bl.a. økologisk, stenmalt mel fra Holli Mølle. 
Da jeg lærte å bake hos far min, gjalt det å bruke masse gjær, slik at deigen hevet seg fort og brødene ble fort ferdig. Slik er det ikke hos oss nå. En halv pakke gjær  til 20 brød holder godt når deigen får hvile over natta. Deigene får da tid til å utvikle gode smaker.

Bakeplan for onsdag 9. sptember:
  • Kornbrød (bildet)
  • Sandbergbrød
  • Svensken (Rug/spelt)
  • Lyst surdeigsbrød
  • Fjeldbrød
  • Russisk landbrød
  • Speltbrød
  • Vanlig småbakst
  • Anislauper
Velkommen!  

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar