mandag 12. desember 2016

Safrantid

Det er snart Lusia-dag, og som de fleste høytider, har også denne sitt tradisjonelle bakverk.
Norge har adoptert den svenske tradisjonen med lussekatter, og de bakes overalt nå om dagen.
I Sverige lages bakverk i alskens fasonger i denne perioden, og felles for dem er at de inneholder safran. De er gule og dufter og smaker herlig.

Vi hopper over lussekattene, og lager heller "Mandelknuter med safran". De har en krem av mandler, sukker,  smør og vaniljekrem i svingene og ekte safran i deigen.

Bakeplan for onsdag 14. desember
  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Fjeld-brød
  • Lyst surdeigsbrød
  • Rug-/speltbrød
  • Emmerbrød
  • Julebrød
  • Krydderbrød 
  • Vanlig småbakst
  • Mandelknuter med safran
  • Anislauper
  • Emmerrundstykker 
   NB: Forsøket med endret åpningstid på onsdag i forrige uke var ikke vellykket. Derfor kjører vi vanlig denne uka. Dersom noen ønsker å hente varer etter klokka tre, kan vi legge det i gangen med faktura i posen.   

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar