mandag 15. februar 2021

Mange gode, og veldig ulike grovbrød

 

Bildet her er fra søndagsfrokost hjemme hos oss. Jeg vil gjerne presentere brødene:

  • Nederst har vi "reservedansken" som vi baker fast på lørdager. Det er godt og grovt med bløtlagte kjerner og frø. En moderert utgave av det mer kjente "Dansk rugbrød", med både surdeig og gjær.
  • Til høyre har vi gulrotbrød, "Weinheimer Mohrenbrot". Det baker vi på fredager. Både surdeig og gjær, masse gode frø og en litt søtlig smak av  gulrot.
  • Øverst ser vi den mer kjente "Svensken". Det er et rent surdeigsbrød av rug og spelt. Holdbart, saftig og godt. Vi baker det på onsdager. (Vår families favoritt!)
Hvis noen ønsker å prøve disse brødene, men ikke vil/kan komme alle dagene, er det mulig å bestille. Vi kan fryse ned brød onsdag og ferdag, og det kan hentes lørdag f.eks.

Bakeplan for onsdag 17/2:

  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Valnøttbrød
  • Fjeld-brød
  • Lyst surdeigsbrød
  • Surdeigsbaguetter
  • Svensken
  • Fjeld-fraller
  • (Grove rundstykker har vi i fryseren)
  • Hveteboller
  • Kanelsnurrer
  • Kardemommeknuter
  • Anislauper.
Velkommen innom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar