torsdag 3. mars 2011

Fastelavn

Fastelavnsboller må vi ha i bakeriet, men hvilken type? Smultbakst er et godt og tradisjonsrikt alternativ, men det har lite med steinovn å gjøre. Da er det bedre å lage vanlige hveteboller uten rosiner som folk kan fylle med mandelmasse og krem slik svenskene gjør med sine "semler". På ekte svensk skal man visstnok også helle varm melk over før man spiser dem...
 Med melisdryss på toppen, uten varm melk
Anislauper som fastelavnstradisjon har vi hørt om i bakeriet. De spises med smør og ost, og er langt enklere å forholde seg til enn krembollene.
Anislauper
Konklusjon: Vi satser altså på å bake små hveteboller uten rosiner og anislauper til fastelavn.

Plan for fredag 4. mars
  • Rug-/speltbrød
  • Kornbrød
  • Valnøttbrød
  • Fransk landbrød
  • Sandbergbrød
  • Proteinbrød
  • Foccaccia med oliven
  • Skillingsboller, kanelsnurrer, boller med og uten rosiner
  • Anislauper 
Lørdag 5. mars
  • Rug-speltbrød
  • Kornbrød
  • Valnøttbrød
  • Landbrød
  • Müslibrød
  • Dansk rugbrød
  • Skillingsboller, kanelsnurrer, boller med og uten rosiner
  • Anislauper
  • Horn
Velkommen innom!


3 kommentarer:

  1. Her i huset skal det bakes semler til helga :)Så i en svensk oppskrift at de tok ut litt av bollemassen og rørte inn sammen med mandlene og varm melk. Skal prøve den varianten :)

    SvarSlett
  2. Hei Kristin! Jeg prøvde den varianten for en stund siden, men det ble for mektig for oss! En annen variant er å erstatte bollemassen med vaniljekrem og mandelmasse. Lykke til!

    SvarSlett
  3. Hurra, semler! Men det er jo meninga at de skal være mektige, jeg har i hvert fall aldri vært i nærheten av å kunne få i meg mer enn maks to per fastelaven.

    God bakerihelg!

    SvarSlett