torsdag 8. februar 2018

Fastelavn, morsdag mm

Vi lager verken berlinerboller, kremboller eller morsdagskaker, men har mye annet godt.
Laup eller anislaupe har tradisjonelt vært fastelavnsmat i deler av landet. Hos oss er det onsdagsbakst, men vi baker dem, for anledningen, også til helga. De smaker fortreffelig med smør og brunost.

Mange spiser kremboller (semlor) til fastelavn.  Det får du heller ikke hos oss, men vi lager små hveteboller som kan deles, fylles med marsipan og pisket krem og toppes med melis. (Kanelsnurr og kardemommeknute kan også brukes)

Bakeplan for fredag 9. februar:

  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Eldhusbrød
  • Marits helgrove
  • Fjeld-brød
  • Surdeigs-spelt
  • Valnøttbrød
  • Vanlig småbakst
  • Kardemommeknuter
  • Solsnurrer
  • Wienerbrød
  • Kornboller
Lørdag 10. februar blir det:

  • Kornbrød
  • Sandbergbrød
  • Valnøttbrød
  • Eldhusbrød
  • Landbrød
  • Lyst surdegsbrød
  • Tomatbrød
  • Müslibrød
  • Reservedansken
  • Speltbrød
  • Vanlig småbakst
  • Kardemommeknuter
  • Solsnurrer
  • Wienerbrød
  • Musliboller
  • Horn
  • Anislauper
Velkommen innom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar