Laup eller anislaupe har tradisjonelt vært fastelavnsmat i deler av landet. Hos oss er det onsdagsbakst, men vi baker dem, for anledningen, også til helga. De smaker fortreffelig med smør og brunost.
Mange spiser kremboller (semlor) til fastelavn. Det får du heller ikke hos oss, men vi lager små hveteboller som kan deles, fylles med marsipan og pisket krem og toppes med melis. (Kanelsnurr og kardemommeknute kan også brukes)
Bakeplan for fredag 9. februar:
- Kornbrød
- Sandbergbrød
- Eldhusbrød
- Marits helgrove
- Fjeld-brød
- Surdeigs-spelt
- Valnøttbrød
- Vanlig småbakst
- Kardemommeknuter
- Solsnurrer
- Wienerbrød
- Kornboller
- Kornbrød
- Sandbergbrød
- Valnøttbrød
- Eldhusbrød
- Landbrød
- Lyst surdegsbrød
- Tomatbrød
- Müslibrød
- Reservedansken
- Speltbrød
- Vanlig småbakst
- Kardemommeknuter
- Solsnurrer
- Wienerbrød
- Musliboller
- Horn
- Anislauper
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar