20. november, aller siste soldag i Eldhuset dette året |
Vi må nok kåre oss selv til bakeriet med finest utsikt. Lørdag var, bokstavelig talt, himmelsk.
Vi planlegger førjulsbaksten, og starter med julebrød. Det baker vi alle bakedagene.
Krydderbrød og vørterkake kan i tillegg kjøpes fersk fra neste onsdag (1. des).
Onsdag 24.november blir det:
- Kornbrød
- Rug-speltbrød
- Sandbergbrød
- Valnøttbrød
- Julebrød
- Kanelsnurrer, skillingsboller, hveteboller
Vi kommer tilbake med plan for fredag og lørdag.
Siste bakedag før jul blir 22. desember. Legg gjerne inn bestilling.
Gaveide: Hvorfor ikke gi noen et ferskt steinovnsbrød i førjulsgave, og kanskje legge ved et gavekort på et nytt til senere bruk?
I går hadde eg med meg en gutunge som ikkje hadde vorre i Eldhusbakeriet før. Der var smaksprøver på dagens bakst av "svensken". Han smurte på med smør og ei brunostskive. Det holdt ikkje med en smak. Fra baksetet i bilen på tur heim kom spørsmålan: "Va det ett grovt brød det æ smakte på?" Ja, det e det groveste ho bake. "E det sunt?" Ja, de grovaste e de sunnaste brødan. Det blei stilt ei lita stund før han sei, nærmast tel sæ sjøl: "Hm, og så va det bedre enn loff.."
SvarSlett