Ovnen har vært samarbeidsvillig den siste perioden, og den har holdt godt på varmen. Vi legger inn ved om kvelden slik at den kan tørke på ettervarmen, og så fyrer vi opp bålet i femtida om morgenen. Det brenner kraftig i et par timer, og i halv åttetida ser det ut slik som på bildet her. Da er det like før vi kan rake ut asken og vaske herten. Etter at varmen har får jevnet seg ut en halv times tid, kan vi begynne å steke de groveste brødene. Hvis varmen holder seg over 180 grader til siste kanelsnurr er stekt i tolvtida, er vi fornøyde.
Olivenbrød |
Fredag baker vi:
- Rug-/speltbrød
- Kornbrød
- Valnøttbrød
- Sandbergbrød
- Olivenbrød/ focaccia
- Kanelsnurrer, skillingsboller, hveteboller med og uten rosiner
Lørdag blir det:
-
- Rug-/spelt
- Kornbrød
- Landbrød
- Dansk rugbrød
- Myslibrød
- Kanelsnurrer, skillingsboller, hveteboller, kornboller, horn
- Olivenbrød/focaccia
Myslibrød |
Vi har fortsatt krydderbrød i fryseboksen.
Fra neste uke baker vi vørterkake, krydderbrød og julebrød.
Bestill gjerne.
Som vanlig har vi kaffe og smaksprøver i bakerigangen.
VELKOMMEN!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar