søndag 28. november 2010

Steinmalt mel fra Holli mølle

"Dette brødet er jo bedre enn loff", sa gutten som var i bakeriet og fikk smaksprøve på det grove rug-/speltbrød i forrige uke. Det nye melet vi har fått fra Holli mølle er nok en medvirkende årsak. Det er ekstra grovt og smaker ekstra godt!

Adventstida er vel mer sesong for finbakst, så i de følgende ukene satser vi på julebrød, krydderbrød og vørterkake i tillegg til de vanlige brødsortene.

Foreløpig plan for "julebrødene":
Onsdag: julebrød og krydderbrød, fredag: julebrød. krydderbrød og vørterkake, lørdag: julebrød og vørterkake.

Hva er så forskjellen på disse brødene?
Julebrød er et vanlig hvetebrød med godt smør og mange gode, økologiske rosiner.

Krydderbrød er også et hvetebrød, men her er i tillegg mørk sirup, allehånde og nellik. Dette er ei gammel oppskrift fra Dampbakeriet i Svolvær.

Vørterkake er et rundt, godt brød, med vørterøl, rugmel, sirup, allehånde, nellik og ingefær og en god slump sultana-rosiner.
Dette siste er mer matbrød, mens de to første er mer kaffebrød (syns jeg), men alle passer godt med brunost, kjøttrull, sylte eller bare godt smør.

Det er lurt å komme innom en dag og smake forskjellen.

Onsdag baker vi altså:
  • Rug-/speltbrød
  • Kornbrød
  • Valnøttbrød
  • Sandbergbrød
  • Kanelsnurrer
  • Skillingsboller
  • Julebrød
  • Krydderbrød
Send en melding eller ring hvis du vil bestille noe.

Velkommen innom!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar